Tanja Laakso

Olen Tanja Laakso, eläinkouluttajaksi valmistunut Suomen Eläinkoulutuskeskukselta vuonna 2013. Olen vetänyt seuratasolla agility- ja rally-tokoryhmiä, sekä kouluttanut agilityä koirakoululla.
Olen harrastanut omien koirieni kanssa aktiivisesti agilityä ja rally-tokoa, kilpaillut olen myös näissä lajeissa. Olen kokeillut doboa, tokoa ja noseworkkia. Näyttelykehissäkin on tullut pyörittyä. Jonkun verran on tullut juostua myös canicrossia ja nyt olisi tarkoitus perehtyä koiran kanssa kickbiken vetämiseen.
Kotoa löytyy tällä hetkellä kolme koiraa; kaksi bordercollieta ja sekarotuinen. Vanhin bordercollieni Sara onkin syy siihen, miksi olen itse kouluttajaksi päätynyt. Sara tuli minulle kodinvaihtajana toisen bortsuni kaveriksi ja arjen haasteet vaativat ongelmakoirakouluttajan etsimistä, mutta en ollut tyytyväinen löytämiini metodeihin, joten aloin etsimään itse tietoa ja löysin tieni näin ollen tieteellisesti tutkitun kouluttamisen pariin. Eläinlähtöisyys koulutuksessa on minulle tärkeä arvo ja minua kiinnostaa todella paljon suhde eläimeen ja vuoropuhelu eläimen kanssa. Yhteisillä pelisäännöillä päästään koulutuksessa ja arjentaidoissa pitkälle.