Pirjo Koskinen

Olen Pirjo Koskinen, opiskelen eläintenkouluttajaksi Taitotalolla ja pidän todella paljon koirien kanssa olemisesta ja niiden opettamisesta. Haluan tarjota myös sinulle ja koirallesi oppimisen iloa ja oivaltamisen riemua. Minusta koulutus on hauskaa yhdessäoloa, jonka avulla luodaan yhteinen kieli ihmisen ja koiran välille. Kun koiralle opetetaan systemaattisesti ne käytökset, joita siltä haluamme, arjesta saa sujuvaa ja koiran kanssa elämisestä mahdollisimman miellyttävää.   

Harrastan aktiivisesti bordercollieni Mökön kanssa. Treenaamme jälkeä ja hakua pelastuskoirapuolella ja pidämme hauskaa myös tottelevaisuutta opiskellen. Pelastuskoiran täytyy olla etsintätilanteessa hyvässä hallinnassa, mutta pidän tottelevaisuutta tärkeänä myös hyvinvoinnin kannalta. Sen avulla koiralle on mahdollista antaa paljon vapauksia ja se helpottaa monia arjen tilanteita. Se on eräänlainen koiran henkivakuutus. 

Aiemman belgianpaimenkoirani kanssa kilpailimme palveluskoirapuolella, ja saimme käyttövalion arvon hausta eli henkilöetsinnästä. Lajikoulutus kiinnostaa minua edelleen, mutta autan mielelläni kaikenlaisia koirakoita eteenpäin siten, että arki olisi sujuvaa ja miellyttävää molemmille. Iloitsen kovasti, kun omistaja oivaltaa, miten koiran saa oppimaan jonkun tärkeän arkea helpottavan  taidon. Varsinkin pienet pennut voivat olla varsin haastavia, mutta pieni sysäys oikeaan suuntaan voi tehdä ihmeitä yhteiselolle. 

Kiinnostukseni kohteita ovat myös eläinten käsittely, ja opiskelenkin eläinten hyvinvoinnista huolehtimista eläinklinkalla. On monia keinoja, joiden avulla voimme tehdä eläinlääkärissä käynnistä mahdollisimman kivaa ja stressitöntä. 

Aiemmalta koulutukseltani olen eläintieteilijä ja hyvin kiinnostunut tieteellisestä koiriin ja niiden käyttäytymiseen sekä kouluttamiseen liittyvistä tiedosta. Biologinen tausta luo hyvän pohjan koiran lajityypillisten tarpeiden ja hyvinvointiin liittyvien tekijöiden ymmärtämiseen.