REAKTIIVISTEN KURSSIT

 

Reaktiivisuus on piirre, ominaisuus, joka joillakin koirayksilöillä on. Ominaisuuden poistaminen tuskin on mahdollista, mutta koira ja omistaja voi opetella taitoja jotka helpottavat niin koiran, kuin omistajan elämää.
 – Koetko, että joudut lenkillä kulkemaan silmät selässäkin, sillä koira voi reagoida mihin tahansa?
– Koira reagoi voimakkaasti erilaisiin ympäristön asioihin, kuten esimerkiksi ihmisiin, koiriin..?
– Koira sinkoaa asioita kohti rähjäämällä?
– Koira reagoi asioihin jo etäältä?
– Koiralla saattaa jäädä tilanteen jälkeen ”kiehumaan” ja sen voi olla vaikea palautua?

 

 

REAKTIIVISTEN PERUSKURSSI 1

3 x 50min, 78€
Max. 4 koiraa
Ei pohjataitovaatimuksia
Kouluttaja Tanya /Leea /Jenny

 

REAKTIIVISTEN PERUSKURSSI 2
4 x 50min, 104€
Max. 4 koiraa
Pohjataidoiksi tulisi käydä peruskurssi 1
Kouluttajat Tanya /Leea /Jenny
 
Peruskurssi 1 on matalan kynnyksen kurssi osallistua haasteellisesti reaktiivisenkin koiran kanssa. Kurssilla huomioidaan myös omistajan mukavuus tilanteessa. Reaktiivisen koiran kanssa koulutuksiin tuleminen on usein jännittävää ja ajatus koiran mahdollisesta käyttäytymisestä hirvittää ja hävettää omistajaa jo etukäteen.
Kurssilla lähdetään rakentamaan yksinkertaisten harjoitusten avulla rutiineja esimerkiksi halliin /treeneihin tulemiseen, sekä häiriön sietoon ja kierrosten tasaamiseen. Tunnit aloitetaan aina ensiksi ilman koiria, jotta voidaan rauhassa porukalla keskustella kuinka toimitaan ja sopia vuorot. Ensimmäisellä kerralla koirat aloittavat yksi koira kerrallaan. Koiria hallissa /treenissä pääsääntöisesti on kerrallaan kaksi, jolloin treeniajat eivät veny liian pitkiksi ja kuormittaviksi, vaan koirat voidaan tauottaa esimerkiksi autoissa.
Toteutus räätälöityy myös hieman ryhmän mukaan.
Peruskurssi 2 jatkaa tuttujen harjoitusten ylläpitoa ja soveltamista. Lisäksi kurssilla harjoitellaan lisää uusia tukitaitoja reaktiivisen koiran arkeen.

 

 

REAKTIIVISTEN HARRASTUSKURSSIT JA -TUNNIT
Kursseja löytyy eri mittaisia ja eri teemoilla
Kouluttajat Tanya /Leea /Jenny
Reaktiivisten harrastuskursseille tulee olla vähintään pohjalla Reaktiivisten peruskurssi 1 käytynä, muuten kurssit eivät vaadi pohjataitoja.
Reaktiivisten hoopers kurssit toteutetaan yksi koira kerrallaan hallissa. Hooperskursseille max.3 koiraa. Muilla kursseilla/tunneille otetaan max. 4 koiraa, joista kaksi koiraa kerrallaan hallissa, mutta näköyhteydet toisiinsa on estetty sermeillä. Molemmille koirille on myös oma kulkuovi halliin. Harrastuskursseilla hyödynnetään Peruskurssilla tehtyjä tukitaitoja ja rutiineja.
HUOM! Reaktiivisten koulutuksissa tulee varautua koirien tauottamiseen ulkona tai autossa.
Kurssi toteutuu kerran viikossa aina samana viikonpäivänä ja kelloaikana, kuin aloituspäivä, ELLEI toisin mainita.
Koulutukset toteutetaan Lahen Murren koulutushallissa, Hollolassa. Kesäkaudella myös Lahdessa Joutjärven kentällä ilmarisentiellä (merkattu LAHTI, ulkokurssi).

 

SIIRRY KAUPPAAN