Anu Juhola

Olen Anu Juhola, koiraksi melkein itsekin kasvanut, ja kokemuksen kautta oppinut koiran ohjaaja sekä uraa aloitteleva koirakoulun kouluttaja. 

Mielestäni on hienoa voida kommunikoida toisen eläinlajin kanssa siten, että suhteen luominen molemmille osapuolille on luottamuksen arvoista. Kehittymisen halu on suuri, ja haluankin rakentaa urani yhdessä koirien kanssa.

Tällä hetkellä kanssani asustaa cockerspanieli neiti Aada, joka on tullut meille kodinvaihtajana muutama vuosi sitten. Aadan kanssa touhutaan, ja kokeillaan kaikkea koirakolle mieleistä aktivointia aina monipuolisista tempuista perus tottelevaisuuteen sekä hajutyöskentelyyn.

Vuoden 2022 vietin Suomen Puolustusvoimissa naisten vapaaehtoisessa asepalveluksessa. Tästä viimeisen puoli vuotta toimin sotakoiraosaston ryhmänjohtajana sekä sotakoiraohjaajana kahdelle nuorelle saksanpaimenkoiralle.

Olen saanut ymmärrystä nuorien opaskoirien ensimmäisestä vuodesta lähipiirissäni olevien labradorinnoutajien kanssa työskennellessä. Koirahistoriaani sisältyy koko elämäni varrelta tuttavuuksia muunmuassa seuraavista roduista: valkoinenpaimenkoira, portugalin vesikoira, tiibetinspanieli sekä newfoundlandinkoira.

Kouluttajana haluan olla helposti lähestyttävä niin koiralle kuin omistajallekin. Haluan auttaa koirakkoa löytämään yhteisen kielen ja tavan toimia, jotta yhdessä tekemisestä nauttii molemmat osapuolet. Motivaatio, luottamus ja kommunikointi ovatkin arvomaailmani toiminnassa kuin toiminnassa.

Nähdään tunneilla!