Leea Sarén

Olen Leea Sarén, eläintenkouluttaja ja tämän koirakoulun omistaja. Olen suorittanut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon (2016) lisäksi myös eläinkouluttajan erikoisammattitutkinnon erikoistumisena ongelmakäytökset (2022).
Tällä hetkellä kahden sekarotuisen rescuekoiran omistaja. Kiinnostukseni koirien käyttäytymiseen ja kouluttamiseen on alkanut omien koirieni ja niiden tuomien haasteiden myötä. Nämä haasteet ovat opettaneet minulle paljon ja nyt haluan jakaa sitä tietoa, taitoa, ymmärrystä ja tukea muille. Tämä työ on paljon muutakin kuin eläintenkouluttamista, se on asiakaspalvelua. Siksi omina arvoinani asiakaspalvelussa ovat ymmärrys, ystävällisyys ja tsemppi. Näiden arvojen haluan myös näkyvän koirakoululla. Lämminhenkinen ja kodikas hallimme, sekä ammattitaitoinen palvelu tarjoaakin hyvät lähtökohdat koulutukselle, niin koiran kuin omistajankin näkökulmasta.
Tavoitteeni on lisätä omistajien tietämystä  ja ymmärrystä koiran kouluttamisesta. Minulle ei riitä vain tekninen kouluttaminen, vaan haluan myös omistajan ymmärtävän miksi mitäkin tehdään, joten käytän koulutuksissani paljon erilaisia ihmispuolen esimerkkejä. Haluan myös murtaa vanhoja uskomuksia kouluttamisesta, jotka on nykytieteen valossa todettu vääriksi.
Olen ohjannut erilaisia kursseja vuodesta 2014 ja tavannut hyvin erilaisia koiria ja omistajia. Eläintenkouluttajaopintojen lisäksi olen suorittanut eläintenhoitajan ammattitutkinnon: eläinhoitolan osaamisalan. Minulla on myös Dobon ja koiratanssin koulutusohjaajan pätevyys suoritettuina. Pyrin myös syventämään jatkuvasti osaamistani käymällä erilaisissa eläinaiheisissa koulutuksissa ja seminaareissa. Tässä työssä ei koskaan voi olla täysin valmis. Aina voi täydentää omaa työkalupakkiaan. Olen myös ammentanut paljon työhöni eläintenkäytösneuvoja Jaana Pohjolan ajatuksia ja ollutkin hänen koulutuksissaan useaan kertaa.
Vanhemman koirani kanssa agilityn harrastaminen on jäännyt, mutta edelleen puuhaan molempien koirien kanssa rally-tokoa, sekä harjoittelemme omaksi iloksi erilaisia temppuja ja tehtäviä. Mielenkiintoni kohteena ovat niin arkitottelevaisuus ja ongelmakäytökset, kuin myös koiratanssi ja temput, sekä koiran aktivoiminen ja virikkeistäminen.