Liisa Pennanen

Olen Liisa Pennanen, kolmen koiran emäntä ja eläinalan yrittäjä.

 

Valmistuin 2009 Suomen Eläinkoulutuskeskukselta ongelmakoirakouluttajaksi.

Sitä ennen koulutin sekarotuisten koirien harrastusyhdistyksessä vapaaehtoisena arkitottelevaisuusryhmiä ja kokemusta kartoittakseeni opiskelujen ohella yksityisasiakkaita.

2010 olen perustanut oman yritykseni Rain Dogs. Minulle on kuitenkin tarjottu töitä muista koirakouluista, joten olen enemmän keikkaillut muille kuin järjestänyt koulutuksia omalla toiminimelläni.

Olen suorittanut myös Eläintenkouluttajan ammattitutkinnon ja käytännön kokemuksen lisäksi olen osallistunut monenlaisiin koulutuksiin. Eläinten käyttäytymisestä saadaan jatkuvasti lisää tietoa ja koulutusmenetelmät kehittyvät. Siksi myös tällä alalla ammattitaitoa pitää kehittää jatkuvasti sekä käytännön työllä, että opiskelemalla uutta.

Meillä on ollut aina perheessä koiria ja muitakin lemmikkejä. Ensimmäiset ikiomat lemmikkini olivat rescuekissat Pekka ja Maija. Niiden kaveriksi muutti myös Welsh Corgi Cardiganit Kerttu ja Emma. Kissat elivät lähes 20-vuotiaiksi ja Corgien vanhoilla päivillä meille muutti myös Sushi-niminen sekarotuinen rescuekoira. Tällä hetkellä Sushin lisäksi meillä asustelee Mursik, 2-vuotias rescuetaustainen sekarotuinen uros. Ja kesällä saimme perheenlisäystä Ulpusta, joka vaihtoi Suomessa kotia. Corgien kanssa harrastin paljon hajutyöskentelyä mm. sienestystä, Nose Workia ja tunnistusetsintää. Hajutyöskentely onkin oma erityinen kiinnostuksen kohteeni sekä harrastuksena, että käytöksen osa-alueena, josta haluan oppia lisää ja jota haluan oppia ymmärtämään paremmin.

Hajutyöskentelyä olen kouluttanut jo 8 vuotta, mutta oma harrastaminen oli välillä tauolla kun treenikaverit alkoivat sairastella ja niistä lopulta aika jätti.

Nykyisistä koiristani Mursik ja Ulpu harrastavat Nose Workia alkeistasolla, mutta tyypeillä on kyllä potentiaalia, joten olen taas innostunut itsekin uudella tavalla!