Tuija Oksanen

Olen Tuija Oksanen, eläintenkouluttaja(at) opiskelija.  
Koirat ovat kuuluneet elämääni kohta jo 30 vuoden ajan. Näiden vuosien tuoman käytännön kokemuksen lisäksi olen käynyt erilaisia kursseja ja koulutuksia, joiden tuomat opit haluan nyt täydentää ammattitutkinnoksi. Tavoitteeni on suorittaa tutkinto valmiiksi tämän vuoden aikana. 
Vuosien aikana olen harrastellut koirien kanssa eri lajeja. Tällä hetkellä kotiani asuttaa ja mukana touhuaa Welsh Corgi Pembroke tyttöjä. Viime aikoina oman päivätyön ja opiskelun lisäksi aika koirien kanssa on kulunut pääasiassa hajutyöskentelyyn sekä arjen asioihin liittyviä taitoja harjoitellessa. Erilaisten temppujen opettelu on myös meille mieleistä tekemistä. Aiemmin iltamme kuluivat myös toko- ja agilitykentällä, PK-lajeihin tutustuin edesmenneen Rottweilerin kanssa.
Haluan koirien kanssa tekemisen olevan koiralähtöistä iloista ja reilua yhdessä tekemistä, jonka taustalla on tutkimuksiin perustuva tieteellinen tieto koirien oppimisesta ja käyttäytymisestä. Erityisesti mielenkiintoni kohteena ovat arjen taidot ja jatkossa haluankin perehtyä vielä enemmän arjen haasteisiin ja niiden ratkomiseen.