Tanya Matthews

Olen Tanya Matthews, ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja ja koiraharrastaja. Ammattitutkinnon lisäksi olen suorittanut Suomen Eläinkoulutuskeskuksella käyttäytymistieteellisen kouluttajakoulutuksen sekä ongelmakoirakouluttajan koulutuksen. 
Omia koiria minulla on tällä hetkellä kaksi; Tofu -corgi (s. 2014) ja Haiku -australianpaimenkoira (s. 2017). Perheeseeni  kuuluu myös Vicky -jackrusselinterrieri (s. 2007). Minulla on ollut myös kissoja, kaneja, gerbiileitä ja hamstereita. 
Omien koirieni kanssa harrastan luonnossa retkeilyä, arjen tärkeiden taitojen opettelua, rally-tokoa ja tokoa. Olen myös kilpaillut tottelevaisuuslajeissa. Koirien kanssa harrastamisessa, kuten kaikessa muussakin tekemisessä, minulle tärkeää on koiralähtöisyys, koiran hyvinvoinnin tukeminen sekä koiran halukkuus osallistua tekemiseen. Koulutuksessa pyrin pilkkomaan harjoituksen mahdollisimman pieniin osiin jotta koira ymmärtää mistä on kyse ja sen on mahdollisuus onnistua heti alusta lähtien. 
Kouluttajana tavoitteeni on viedä eteenpäin sitä intoa ja iloa jolla itse suhtaudun koirien kanssa tekemiseen sekä lisätä positiivista vuorovaikutusta koiran ja omistajan välillä.