NOSEWORK-koulutuspäivä 23.9. /Liisa Pennanen

25,00 76,00 

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

NOSEWORK -koulutuspäivä la 23.9.2023

HOLLOLA, Puurtajantie 3, halli
Päivän ohjelma:
Klo 10:00 Luento (n.2,5h)
Tauko (noin 1h)
Klo 13:30 Ryhmä 1 (2h) /max 4 koiraa
Klo 15:45  Ryhmä 2 (2h) /max 4 koiraa
Myös kuuntelupaikkoja tarjolla (luento + koulutusten seuraaminen)
 
Koulutuspäivässä keskitytään teemoihin:
Ilmaisukäytös.
Ilmaisukäytöksen huolellinen treenaaminen hyvissä ajoin, ehkäisee tyypillisiä ongelmia, kuten kätköjen manipulointia, valeilmaisuja tai ohjaajan silmään epämääräisiä ilmaisuja.
Ilmaisukäytöstä tulee sen lisäksi yleistää huolellisesti, sillä noseworkissa on monipuolisia kätköjä ja koiran tulee osata soveltaa ilmaisua eri olosuhteissa.
Jos ilmaisukäytöksessä ilmenee ongelmia myöhemmin, kannattaa ilmaisua treenata erillään etsintäharjoituksista ja pysäyttää ongelmakäytöksen eskaloituminen.
Monesti täytyy palata ilmaisutreenissä alkuun ja opettaa mahdollisesti kokonaan uusi ilmaisukäytös
 
Järjestelmällisyys etsinnässä. 
Alueiden järjestelmällinen läpikäyminen säästää aikaa ja myös koiran voimia. Ohjaajan on myös helpompi pysyä kartalla siitä, mitä kohteita on tutkittu.
Järjestelmällisyyttä haetaan yleensä ohjaamisella, mutta myös koiran taitoja etsinnän tarkkuuteen ja järjestelmällisyyteen kannattaa kehittää.
Koira etenee etsinnässä yleensä sekä nenänsä mukaan, että myös sen mukaan, missä se olettaa kätköjen sijaitsevan.
Järjestelmällistä etsintää voi rakentaa etsintäharjoitusten ja kätköjen sijoittelun suunnittelu, järjestelmällisyyttä silmällä pitäen.
Etsintäalueesta ja olosuhteista riippuen etsintästrategiaa joutuu ehkä vaihdella, ja siksi on hyvä valmentaa koiraa esimerkiksi välillä toimimaan enemmän ihmisen kanssa yhteistyössä tai tekemään tarkempaa etsintää tarvittaessa.
 
Motivointi/palkkaamattomuus.
Vahvan motivaation rakentamiseen kannattaa panostaa. Vahvan etsintämotivaation lisäksi tarvitaan vahva ilmaisumotivaatio.
Motivaation ollessa kohdallaan, saadaan kaupan päälle hyvä häiriönsieto, keskittyminen annettuun tehtävään ja itsenäinen, nopea etsijä.
Erilaisia palkitsemistapoja kannattaa harjoitella erikseenkin, ja löytää omalle koiralle hyvä fiilis, parhaat palkkiot ja niiden toimitustavat.
Kun pohjalla on jo vahva motivaatio, ei satunnainen palkkaamattomuus/viive palkitsemisessa haittaa tahtia.
Palkkaamattomuutta kannattaa kuitenkin esitellä koiralle riittävän hienovaraisesti ja epäsäännöllisesti, jotta motivaatio pysyy yllä.
 
Kohderyhmä:
Koulutuspäivä sopii kaikentasoisille nosework-harrastajille, joilla on kokemusta ja tietoa lajista (ei siis ihan lajiin tutustujille).
Aloittelevammille sopivat teemat ilmaisukäytöksestä ja motivaation rakentamisesta.
Edistyneemmille löytynee harjoiteltavaa kaikista teemoista. Käytännön treenit toteutetaan kullekin sopivan yhden teeman ympärille.
Harjoituksen aihe viedään teoriaosuudesta käytännön harjoitteluun ja sen sovelluksiin noseworkissa.
Muuta:
Harjoitukset toteutetaan 1 koira kerrallaan (paikalla on kuitenkin ihmis-yleisöä), joten osallistua voi myös esim.reaktiivisemman koiran kanssa.
Koirat odottavat vuoroaan autoissa.
Koulutuspäivän ohjaa:
Kouluttajana toimii eläintenkouluttaja (at) Liisa Pennanen, joka on toiminut kouluttajan ammatissa, kouluttanut noseworkia ja muuta erikoisetsinnän kaltaista hajutyöskentelyä yli 10-vuotta.
Liisan vahvuudet kouluttajana ovat koulutusteknisessä osaamisessa, erilaisten koirakoiden ohjaamisessa ja hajutyöskentelyn monipuolisessa kokemuksessa.
Liisa harrastaa itse koiriensa kanssa noseworkia, tunnistusetsintää ja sienten etsintää, ja kouluttautuu alan ammattilaisten opeissa.
Nosework-kokeista kokemusta on järjestäjänä, toimihenkilönä ja nosework-yhdistyksen hallituksessa toimiessa monista lajiin liittyvistä suunnittelu-ja kehitystehtävistä.
Hinnat:
Koirakkopaikka 76€  (Luento + yksityisohjaus)
Kuuntelupaikka 25€ (Luento + koulutukset)
HUOM. Ilmoittautumisen vahvistusviestissä saat linkin yleiseen osallistujainfoon, josta löydät mm. ohjeet hallille tulemiseen. Osallistumisinfo löytyy myös aina Lahen Murren nettisivuilta kohdasta ”INFO”. Koirakkopaikoille osallistuvat voivat laittaa lisätietokenttään toiveita omaa koulutustaan koskien.

Lisätiedot

Valitse

Koirakkopaikka/ryhmä 1, klo13:30, Koirakkopaikka/ryhmä 2, klo15:45, Kuuntelupaikka