LUENTO 8.12.: Koiran viretila, Jari Kantoluoto

35,00 

Varasto loppu

Kuvaus

KOIRAN VIRETILA – luento
Pe 8.12.2023 klo18-21
Paikka: Koirakoulu Lahen Murre, Puurtajantie 3, Hollola
Hinta 35€
Luennoitsijana vieraileva kouluttaja Jari Kantoluoto
Koiran viretilaa tarkastellaan yleensä siitä näkökulmasta, että onko sitä liikaa tai liian vähän ja kuinka ohjaaja voi säädellä viretilan määrää. Määrän lisäksi Jari Kantoluoto tuo uusimmalla luennollaan viretilan tarkasteluun myös sen laadun.
Koira voi olla innostunut ja hyvällä tavalla korkeassa vireessä, tai se voi olla ei-toivotulla tavalla turhautunut tai stressaantunut korkeassa vireessä. Ongelmana voi olla myös se, että koira suuntaa korkean vireen väärään kohteeseen ohjaajaan päin keskittyneen työskentelyn sijaan.
Viretilan määrään ja laatuun vaikuttavat sekä koiran sisäiset tekijät että ulkoiset ärsykkeet. Luennolla tarkastellaan mitä nämä eri tekijät ovat ja pohditaan keinoja muuttaa viretila sellaiseksi, että koira toimii tilanteen kannalta optimaalisessa viretilassa ja suuntaa vireen haluttuun käytökseen.
Luento sopii kaikkien lajien harrastajille ja luennolta saa eväitä myös arjen haasteellisten tilanteiden hallintaan.
Jari Kantoluoto:
Eläintenkouluttaja (AT). Luentoja ja koulutusta ympäri Suomea ja ulkomailla mm Virossa, Tanskassa ja Japanissa kaikkien harrastuslajien harrastajille mm. agilitystä, tokosta ja koiratanssista suojeluun ja metsästyslajeihin.
Lisäksi koulutusta ja koulutusyhteistyötä poliisikoira-, rajakoira- ja sotilaskoiraohjaajien kanssa mm. Poliisikoirakoulun peruskurssien kouluttajana ja suojelukouluttajana. Palveluskoiraurheilu – suojelu. Kouluttanut 4 saksanpaimenkoiraa IPO3 luokkaan arvokisatasolle SM tai MM-tasolle.
Saksanpaimenkoiraliiton pätevöimä maalimies vuodesta 2004.
Koulutus perustuu oppimisteorioihin, tieteeseen ja omaan kokemukseen.

Lisätiedot

VALITSE

KOIRAN VIRETILA -luento 8.12.2023 klo18