KIVAA KÄSITTELYÄ -koulutuspäivä 18.2., Anna Sydänheimo

42,00 83,00 

Kuvaus

KIVAA KÄSITTELYÄ -koulutuspäivä su 18.2.2024 alk. klo11:30
Puurtajantie 2, Hollola
Klo 11:30-14:30 luento
Klo 14:45-17:35 koirakkojen 30min yksityisohjaukset
Kuuntelupaikka 42€
Koirakkopaikka: luento + yksityisohjaus 83€
Koulutuspäivä sisältää kahvitarjoilun.
Miten voisimme tehdä hoitotoimenpiteistä koirille mahdollisimman miellyttäviä?
Osallistava käsittely sopii kaikille! Kivaa käsittelyä -päivässä käsitellään tekniikoita hoitotoimenpiteisiin-, joiden avulla saadaan koira aktiiviseksi toimijaksi käsiteltäessä ja hoitotoimenpiteiden stressaavuus minimoitua niin koiran kuin omistajankin näkökulmasta.
Käydään läpi mm. mitä oikeastaan on osallistava käsittely, mitkä asiat vaikuttaa käsittelytilanteisiin, miten vuorovaikutusta voi harjoitella ja mitä hyötyä siitä on, miten koiralle pystyy opettamaan positiivisen vahvistamisen kautta startti- ja stoppinappulat eli miten opetetaan koira kertomaan, koska pitää taukoa, sekä pohditaan erilaisia tekniikoita ja tukitaitoja arjen hoitotoimenpiteiden helpottamiseksi.
Näiden avulla esimerkiksi harjaushetkistä tai kynsienleikkuusta voidaan saada välttämättömän pahan sijaan mukava yhteinen ja vuorovaikutteinen hetki, jossa koira ei enää juokse karkuun nähdessään kynsisakset vaan se ehkä juokseekin innoissaan kynsisaksien luo! Käsittelytoimet ovat iso osa arjen rutiineja ja tekemällä niistä vuorovaikutteisia, paineettomia hetkiä, myös koiran ja omistajan välinen suhde paranee.
Kivaa käsittelyä -koulutuspäivä alkaa klo 11:30 n. 3h luennolla (ilman koiria), jossa käsitellään osallistavan käsittelyn teoriaa ja pohditaan sen soveltamista arkeen. Luennon tavoitteena on viimeisimmän tutkimustiedon sekä käytännön esimerkkien avulla oppia ymmärtämään osallistavan käsittelyn periaatteet, sekä saada vinkkejä miten lähteä kouluttamaan osallistavaa käsittelyä. Tämän jälkeen jatketaan koirakkopaikoilla, jossa jokaiselle koirakolle on varattu 30min henkilökohtaista ohjausaikaa.
Koirakkopaikkoja on rajoitettu määrä!
Kuuntelupaikkalaiset saavat jäädä seuraamaan käytännön harjoituksia niiden koirien kanssa, jotka eivät pelkää vieraita ihmisiä. Jos koirasi paineistuu vieraiden ihmisten läsnäolosta, mainitse tämä viestikentässä ja tällöin takaamme koiralle rauhallisen harjoitteluympäristön.
Kouluttajana toimii omaehtoiseen käsittelyyn erikoistunut eläintenkouluttaja (AT), eläinten käyttäytymistieteilijä (BSc Hons Applied Animal Behaviour), väitöskirjatutkija Anna Sydänheimo. Annalla on aina ollut turkkikoiria (bichon frisé, englanninsetteri ja vanhaenglanninlammaskoiria), joten hoitotoimenpiteiden mukavuus ja koiran niistä aidosti nauttiminen on Annalle sydämen asia. Anna on mm. ensimmäisenä Suomessa pitänyt omaehtoisen käsittelyn pitkiä kursseja ja käykin ympäri Suomea luennoimassa ja kouluttamassa aiheesta niin koiranomistajia kuin koira-alan ammattilaisia, esimerkiksi eläinlääkäreitä, klinikkahoitajia, trimmaajia, eläinfysioterapeutteja ja koirahierojia. Anna tekee kansainvälistä tutkimusta aiheesta, joten täältä löytyy varmasti viimeisin tutkittu tieto käsittelyn tiimoilta.
Tervetuloa polulle kohti vuorovaikutteisempaa käsittelyä! ❤️

Lisätiedot

VALITSE PAIKKA

Koirakkopaikka, Kuuntelupaikka

VALITSE

Su 18.2. Klo14:45, Su 18.2. Klo15:20, Su 18.2. Klo15:55, Su 18.2. Klo16:30, Su 18.2. Klo17:05, Su 18.2. klo11:30-17:30