Tokon pohjataidot

Tokon alkeet/pohjataidot

Tavoitteellisesti treenaaville koirakoille suunnatulla kurssilla käydään läpi tokossa tarpeellisia perustaitoja, sekä eri liikkeiden osia ja niiden optimaalista suoritustapaa. Kun palaset ovat hallussa, niistä voidaan koota kokonaisia liikkeitä. Kurssin tarkoitus on myös antaa ohjaajalle eväitä sujuvaan yhteistyöhön koiran kanssa sekä tokon treenaamiseen positiivisen vahvistamisen keinoin. Harjoitukset räätälöidään yksilöllisesti kunkin koirakon tason ja tarpeen mukaisesti. Kurssille osallistujilta edellytetään myös itsenäistä harjoittelua koulutuskertojen välillä.
Tokon alkeet- kurssi sisältää teoriaosuuden sekä viisi käytännön harjoituskertaa. Kurssilla käytetään ehdollista vahvistetta koulutuksen apuvälineenä, ja siksi kurssin hintaan sisältyy oma clicker.
Kurssin käyneillä on mahdollisuus jatkaa Tokon jatkokurssille, ja ylläpitoryhmään. Huom! Edistyneille koirakoille tarjolla ylläpitoryhmiä, kysy paikkaa!

Uutuutena Tokon teematunnit!

Jos koko kurssi ei sovi aikatauluihisi, tai haluat oppia/hioa yksittäisiä asioita, tule teematunnille! Ilmoittautuessa kerrothan mille tunnille olet tulossa!
Tokon teematunneilla saat yksilöllistä opastusta päivän teemaan liittyen. Tunnilla voidaan keskittyä haluamaasi ongelmakohtaan tai siihen, miten lähteä opettamaan kyseistä asiaa aivan alkeista, tai voit vaikkapa näyttää millä mallilla liike tällä hetkellä on, jotta voimme hioa siitä vieläkin paremman. Voit tehdä kokonaisia liikkeitä tai yksittäisiä osia. Koiran osaamista voidaan valmiidenkin liikkeiden kohdalla syventää erilaisten haasteiden avulla – valmista tokokoiraa ei ole! Teematunneilla harjoitellaan pääsääntöisesti yksitellen. Muiden vuoroilla voit oppia lisää seuraamalla koulutusta tai voit treenata laidalla itsenäisesti.  Tunnit sopivat kaikentasoisille koirille pennuista konkareihin. Voit osallistua vaikka kaikille tunneille, tai vain yksittäiselle kerralle. Yhdelle tunnille mahtuu enintään 4 koirakkoa, kouluttajana Janika Silfverberg. Teematuntien kertahinta 25€
31.7. klo 20 Seuraaminen ja perusasento
7.8. klo 20 Tokon tukitreenit: kohdetyöskentely
14.8. klo 20 Ruutu ja eteenlähetys
21.8. klo 20 Valinnanmahdollisuus koiralle: esimerkiksi palkkiot, tehtävät, tauotus, treenin aloittaminen
28.8. klo 20 Tunnistusnouto
4.9. klo 20 Paikallaanolot
11.9. klo 20 Noutoliikkeet
18.9. klo 20 Kehätreeni: kehäänmenot, liikkeiden välit ja alut, esiintymisvihjeet, sosiaalinen palkkaus
25.9. klo 20 Kiertohyppynouto (vaihtoehtoisesti pelkkä kierto, hyppy tai nouto)
2.10. klo 20 Jäävät liikkeet, zeta
9.10. klo 20 Häiriöharjoittelu
16.10 klo 20 Tokokoirien jumppatunti
23.10. klo 20 Kauko-ohjaus
30.10. klo 20 Vireenhallinta

 

Kurssi-ilmoittautuminen on sitova, peruuttamattomasta paikasta veloitetaan täysi kurssimaksu. Ethän siis varaa paikkaa, jos olet epävarma pääsetkö osallistumaan kurssille!

Ilmoittaudu Kurssille

Tokon alkeet/Janika

 

Alk ti 25.9, klo 17-18

 

Luento koiran oppimisesta +

Käytännön harjoitukset 

(teoria + 5x, 60 min 125€)