Katja Silander

Olen Katja Silander, Lahen Murren ja Turun Murren perustaja, ja yrittäjä. Olen koko elämäni harrastanut koiria sekä hevosia, ja tällä hetkellä kotoa löytyy valkoisetpaimenkoirat Suzi, Masi, PiiPii, Nappis, sekä beauceron Pimu. Rotuyhdistyksemme (valkoinenpaimenkoira) aluetoiminnassa olen mukana, ja olen myös kiinnostunut rodun jalostuksesta ja kasvatuksesta tehden yhteistyötä Kowhai ja Boardhill kenneleiden kanssa. Omien koirien kanssa harrastan niin rally-tokoa, tokoa kuin Nose Workia. Pimu kilpailee meidän porukasta vaativimmissa luokissa, rallyssa MES- luokassa, ja tokossa VOI-luokassa.

Jo vuosia sitten kiinnostukseni eläinten käyttäytymiseen, oppimiseen ja koulutukseen alkoi lisääntyä, ja vuonna 2011 hakeuduin opiskelemaan eläinkoulutusalaa Amieduun, jossa suoritin eläintenhoitajan ammattitutkinnon, suuntautumisalana eläintenkoulutus. Opiskeluaikoina alkoi kyteä ajatus omasta koirakoulusta, ja 2013 syntyi Turun Murre. Eläintenkouluttajan ammattitaitovaatimuksiin kuuluu käyttäytymistieteisiin, sekä oppimispsykologiaan perustuvat koulutusmenetelmät positiivisen vahvistamisen tekniikoin, ja näillä arvoilla myös Murrella toimitaan.

Pyrin lisäämään niin eläinkoulutukseen kuin muiltakin osin eläinten hyvinvointiin liittyvää tietoutta alueellani, ja Murrella onkin vuosien varrella järjestetty lukuisten eri asiantuntijoiden luento- ja käytännönkoulutustilaisuuksia (mm. Tommy Wiren, Tuulia Appleby, Helena Telkänranta, Jaana Pohjola , Mirkka Koivusalo). Lisäksi pyrin kehittämään itseäni käymällä erilaisissa koulutustilaisuuksissa, sekä tietenkin harjoittelemalla käytäntöä omien koirieni kanssa. Lisäoppia olen käynyt hakemassa mm. Trainer’s Choicen Kanakurssilta, sekä Karen Pryor Academyn Puppy start right- verkkokurssilta, jonka anti täydensi omaa ajattelutapaa pennun sosiaalistamisen tärkeydestä. Eva Bertilssonin Koiran stressitön käsittely-seminaarista (03/2017) tykkäsin erityisen paljon, ja niitä ajatuksia sovelletaan kovasti käytäntöön tällä hetkellä!

Kouluttajana tai koulutusohjaajana ei voi koskaan olla valmis, ja jos haluaa eläimen muuttavan käytöstään, on ensin muutettava omia toimintatapojaan. Tärkeintä on oppia katsomaan eläintä, koska eläin ei tee virheitä!

Koiramaailmaan mahtuu valtavasti niin erilaisia koiria kuin harrastuslajeja. Siksi Murrella kouluttaa lisäkseni myös muita ammattitaitoisia, sekä samat arvot omaavia kouluttajia.

Katja

Olen Katja Silander, Lahen Murren ja Turun Murren perustaja, ja yrittäjä. Olen koko elämäni harrastanut koiria sekä hevosia, ja tällä hetkellä kotoa löytyy valkoisetpaimenkoirat Suzi, Masi, PiiPii, Pinkki sekä beauceron…

...Jatka lukemista

Jaana

Olen Jaana Pohjola, eläinten käytösneuvoja MSc, BSc.Olen valmistunut vuonna 2011 Portsmouthin yliopistosta ja auttanut siitä asti eläinten omistajia erilaisissa ongelmatilanteissa…

... Jatka lukemista

Janika

Olen Janika Silfverberg, viittä vaille valmis eläintenkouluttaja. Tavoitteenani on lisätä eläinten kokonaisvaltaista hyvinvointia sekä vuorovaikutusta eläimen ja ihmisen välillä.

Tokossa päämääränäni on auttaa…

... Jatka lukemista

Leea

Olen Leea Sarén, kahden rescuekoiran omistaja Lahdesta. Kiinnostukseni koirien käyttäytymiseen ja kouluttamiseen on alkanut omien koirieni ja niiden tuomien haasteiden myötä…

... Jatka lukemista

Niina

Olen Niina Knuters Eläinpalvelu TassuRiihestä. Valmistuin keväällä 2012 Eläinkouluttajaksi Suomen Eläinkoulutuskeskukselta ja syksyllä 2012 aloitin Eläinkoulutuskeskuksella vuoden kestävän…

... Jatka lukemista